Piata vinului romanesc trece prin una dintre cele mai bune perioade din ultimul deceniu.

Read More

Strugurii de tip „Vlaams-Brabantse tafeldruif” DOP, Belgia se cultiva in sere incalzite.

Read More

Vinul din zona Csongrad, Ungaria, s-a dezvoltat in jurul anilor “60 – 70” odata cu aparitia plantatiilor moderne de tip cordon.

Read More

Un festival annual de vinuri si gastromie are loc in Pays Saint-Pourcinois, Franta in perioada 9-19 august 2018.

Read More

Pe meleagurile aradene, viticultura a fost practicata pentru prima data de catre dacii liberi in zona colinelor, care formeaza ultimile ramificatii ale Muntilor Zarandului.

Read More

Factorul natural caracteristic al Podgoriei Moldova Noua este zona colinara a Banatului, dealurile putin inalte ale muntilor Dognecei. Aici sunt soluri scheletice, bogate in fier si microelemente.

Read More

Teritoriul de raspandire dispersata a plantatiilor acestei podgorii corespunde aproape in totalitate cu Colinele Covurluiului, in spatiul carora se gaseste si Dealul Bujorului.

Read More

Podgoria Iasi este situata in est-nord-estul Podisului Moldovenesc, in zona de contact a Campiei colinare a Moldovei cu Podisul Central Moldovenesc, contact marcat de impunatoarea "Coasta a Iasilor".

Read More

Soiurile de struguri care pot fi folosite pentru obtinerea vinurilor cu indicatie geografica DEALURILE MOLDOVEI sunt urmatoarele:

Read More

Podgoria Via Domnului se gaseste in judetul Prahova, in zona Dealul Mare.

Read More

Podgoria are un areal viticol intins, Localitatea Cotesti este atestata documentar de pe la 1471, cand in Moldova domnea Stefann cel Mare, iar in Tara Romaneasca domnea Radu cel Frumos.

Read More

Patronatului National al Viei si Vinului, in colaborare cu Camera Agricola Judeteana Vrancea, a organizat la Focsani o conferinta judeteana.

Read More

Denumirea de origine controlataă “SARICANICULITEL” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.

Read More

Denumirea de origine controlată “BOHOTIN” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.

Read More

Prin intermediul Camerei Agricole s-au desfasurat vizitele a doua delegatii franceze in judetul Vrancea.

Read More

Binecuvantata ca unul din cele mai potrivite amplasamente naturale, Podgoria Murfatlar este asezata in sud-est-ul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei.

Read More

Denumirea de origine controlata “OLTINA” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.

Read More

Denumirea de origine controlata "COTNARI” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.

Read More

Denumirea de origine controlata “MURFATLAR” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.

Read More

Regiunea viticola din care face parte, cea din jurul Buziasului, constituie unul din cele 5 centre viticole ale Banatului.

Read More

La finalul acestei saptamani, pe 23 septembrie, Aradul a gazduit lucrarile Biroului International al Adunarii Regiunilor Europene Viticole.

Read More

 

Judetul Alba este recunoscut la nivel national si international pentru calitatea vinurilor produse in podgoriile din zona.

Read More

Podgoria Aiud aflata la nord-vestul judetului Alba, ocupand coastele cu expozitie sudica, sud-estica si sud-vesticaă in preajma orasului Aiud si in comunele Radeşti, Lopadea Noua, Hoparta, Farau, Miraslau, Ciumbrud, Ocna Muresului, Livezile, Cuguzel si in mai multe sate disparate uneori la distante destul de mari si despartite de apele Muresului.

Read More

Podgoria Tirol este situata in vestul Romaniei in arealul viticol Dealurile Banatului, langa satul al carui nume il poarta.

Read More


Read More


Read More

Cautare