"Pahiyas", festivalul recoltei in Filipine

"Pahiyas" este unul dintre cele mai mari festivaluri ale recoltei care are loc in fiecare zi de 15 mai, in mai multe orase din Filipine.

Festivalul recoltei are loc pentru al onora pe San Isidro Labrador, sfantul patron al agricultorilor filipinezi. Decoratiunile numite "Kiping", imbraca in forma de frunze multi-colorate fatadelor caselor, impreuna cu fructe si flori naturale. Sarbatoarea vizuala si culinara a castigat recunoasterea nationala si internationala.

In centrul orasului Lucban se afla o piata traditionala, dedicata special stilul de viata al fermierilor din regiune. Conform istoriei orasului, bastinasii filipinezi au adus in anul 1595, produsele lor, in incinta bisericii ca sa-i multumeasca Sfantul Isidor, ca mijlocitor, si, prin el, lui Dumnezeu, pentru recolte bogate obtinute.

Incepand din ani urmatorii, preotul parohiei, a inceput sa binecuvanteze casele, in cadrul unei procesiuni purtand statuia si icoana Sfantului Isidor. Locuitorii orasului au inceput sa se pregateasca, pentru acest eveniment, prin decorarea caselor, si realizarea unui targ local de produse si mancaruri traditionale, sarbatorind cu muzica si parada alegorica, ziua de Pahiyas.

 

 


Cautare