Carnavalul de la Venetia

Carnavalul de la Venetia, ce are loc in perioada 27 ianuarie - 13 februarie 2018, este un festival care celebreaza trecerea de la iarna la primavara.

Carnavalul de la Venetia era perioada in care totul parea realizabil si perfect posibil, inclusiv iluzia ca cei saraci pot deveni puternici si bogati purtand masti pe fata. Festivalul din Venetia dateaza din 1296, cand Senatul Republicii Venetia a declarat oficial Carnavalul. Traditia lui a fost redescoperita in anul 1980, iar de atunci a avut loc anual si s-a bucurat de un succes tot mai mare. In luna februarie, procesiunile se tin lant pana in noapte, purtand costumul de carnaval. Aceasta sarbatoare, transforma strazile, canalele, pietele si orice coltisor al orasului intr-o scena de sarbatoare uriasa.

Venetienii, la inceput, isi faceau singuri mastile iar identitatea, sexul si statutul social pur si simplu nu mai existau. Momentele de varf, cele mai asteptate si apreciate de catre turisti sunt festivitatile de deschidere si cele de inchidere ale festivalului. Atunci, printi si printese, soldati medievali, bufoni, trubaduri si artisti de circ invadeaza celebra piata San Marco din centrul orasului. Mastile erau folosite de persoane de vaza, localnici sau turisti care soseau incognito la Venetia pentru a petrece fara a fi recunoscuti. Traditia s-a pastrat, iar cu timpul, carnavalul a devenit cunoscut in toata lumea. Cea mai obisnuita deghizare este o masca alba cu un nas incovoiat, asortata cu o pelerina neagra si o palarie cu trei colturi. Carnavalul se suprapune cu Ziua Sfantului Valentin si multe cupluri din intreaga lume isi permit o escapada romantica la Venetia, unde  vor gusta si dulciurile traditionale, ciocolata calda sau prajiturile.

Mastile de Carnaval reprezentand personaje din Commedia dell´Arte cum ar fi Arlechino, Pantalone si Moretta sau masti mai sinistre, masti colorate si stralucitoare, masti cu pene sau nu, costume de epoca. Masca Comediei venetiene este o masca plina de umor care s-a dezvoltat ca un raspuns la criza politica si economica venetiana din secolul al XVI-lea. O masca istorica adauga bucurie si eleganta la aspectele clasice ale Carnavalului de la Venetia.

 

 


Cautare