Sarbatoarea de Advent la Oberstdorf

21.11.2017. Cuvantul "advent" inseamna "asteptare" si reprezinta insasi perioada de post, in care asteptam sarbatoarea Nasterii lui Hristos.

Aprinderea lumanarilor de advent este un obicei practicat de catolici, la care perioada de advent incepe pe 1 decembrie.

Coronita are 4 lumanari, cate una pentru fiecare duminica a postului, si o lumanare in mijloc, pentru seara de Ajun. Aceasta traditie a aparut in Germania, in sec. XIX. Prima coronita de advent a fost facuta de Johann Hinrich Wichern (1808-1881), un teolog si educator german, care a fondat o casa pentru copii saraci in Hamburg. Deoarece in perioada adventului copii intrebau in fiecare zi daca e Craciunul, in 1839 el a construit un inel de lemn, pe care a pus 19 lumanari mici rosii, si 4 lumanari mari, albe. In fiecare zi a adventului aprindea o lumanare mica, iar duminica- una din cele mari. De aici a ramas obiceiul actual de a face coronita de advent cu 4 lumanari. La inceputul sec. 20 coronita de advent a devenit o traditie germana de Craciun, raspandindu-se apoi in toata lumea.

Micul orasel german Oberstdorf, are o bogata traditie cultura si spirituala pe care o ofera cu ocazia sarbatoarei de Advent, localnicilor si vizitatori deopotriva.

Cu o muzica populara in dialectul regional autentic, sarbatoarea de Advent "Schtünd riebege" are un deosebit succes.

De la muzica vesela la cea profunda, de la muzica populara la cea clasica, program de Advent este unul divers atat pentru tineri cat si pentru batrani.

 

 


Cautare