Informatii generale

Garduri vii pentru protectia gainilor

17.02.2017. Pentru a proteja gainile impotriva pradatorilor se pot planta garduri vii in gospodarie.

Sfaturi la inceput de afacere cu produse traditionale si ecologice

Inainte de a porni o afacere in productia de alimente traditionale si ecologice, ar trebui sa stim ca legislatia prevede obligativitatea existentei unor conditii specifice pe care le putem indeplini.

Fructe locale dulci crescute din dragoste

In 2016, producatorii agricoli europeni vor beneficia de programe in valoare de 111 mil. EUR pentru a deschide noi piete in afara Uniunii Europene si a promova consumul produselor agroalimentare in exteriorul si in interiorul UE.

Importanta Cresterii Albinelor

Imensa contributie a albinelor la viata planetei este reprezentata prin polenizarea plantelor entomofile de catre acestea.

SLOW FOOD INTERNATIONAL: Lege impotriva risipei alimentare

Parlamentul italian a dat unda verde pentru un proiect de lege impotriva risipei de alimente.

Caderea sau putregaiul rasadului de legume

Pentru o buna reusita a culturilor legumicole este foarte important ca la plantare sa se foloseasca rasaduri viguroase.

Fuzarioza graului

Fuzarioza tulpinilor si arsura spicelor – Fusarium roseum var. graminearum, culmorum sau avenaceum este cunoscuta si sub numele de „inrosirea spicelor”.

Viermii sarma

Viermii sarma (Agriotes spp) sunt raspanditi in toate regiunile tarii dar mai ales in zonele de stepa si silvostepa.

Ratisoara porumbului


Tanymecus dilaticollis, are o generatie pe an si iernează in sol la 50-60cm adancime, ca adult.

Piata de Craciun din Viena

La Viena, de Craciun, sunt deschise mai multe targuri de iarna, dar cea mai cunoscuta dintre toate este cea aflata in fata primariei orasului, Rathausplatz.

ECOCERT ROMANIA

Ecocert este un organism de inspectie si certificare care isi desfasoara activitatea in conformitate cu standardul international ISO Ghid 65 (EN 45011).

Mana vitei de vie - Plasmopara viticola

Boala originara din America de Nord si observata inca din anul 1834 a fost introdusa in Europa, mai intai in Franta, si s-a raspandit peste tot cu mare rapiditate, determinand pagube considerabile plantatiilor viticole.