10000 euro pentru gradini urbane

Kaufland Romania lanseaza in premiera platforma de finantare "Crestem Gradinescu", impreuna cu Institutul de Cercetare in Permacultura din Romania.

Prin platforma de finantare, Kaufland Romania ofera un grant total de 130.000 de euro gradinitelor, scolilor, organizatiilor non-guvernamentale neafiliate politic, grupurilor de initiativa civica, interesate sa dezvolte gradini sau ferme urbane in Romania. Misiunea proiectului este de a stimula crearea de spatii verzi, naturale, in aglomerarea mediului urban, de a incuraja educatia ecologica, dezvoltarea conceptului de gradinarit urban, precum si agricultura sustenabila.

Platforma Crestem Gradinescu ofera finantare pentru doua tipuri de proiecte - Gradini Urbane Comunitare si Ferme Urbane. Bugetul maxim acordat variaza in functie de tematica aleasa, respectiv pentru o Gradina Urbana Comunitara finantarea ajunge pana la 10.000 de euro per proiect, iar pentru o Ferma Urbana, pana la 15.000 de euro. Selectia proiectelor va fi realizata de o comisie de experti, pe baza unor criterii transparente, precum suprafata utila a gradinii, complexitatea acesteia, numarul de beneficiari si al activitatilor propuse in acord cu experienta echipei.
Pe langa sprijin financiar, proiectele vor beneficia de
expertiza si coordonare din partea specialistilor din cadrul Institutului de Cercetare in Permacultura din Romania.

Mai mult >>

 


Cautare