Cutii pentru semintele de legume

In vederea semanatului de legume si alte plante horticole, in gradina de langa casa, avem nevoie de seminte etichetate si depozitate corespunzator.

Un sfat intelept este acela de a ne confectiona o cutie de seminte. Dupa o inspectie suplimentara a pachetelelor si a pungilor cu seminte, este important ca acestea se fie ambalate, etichetate si depozitate intr-o cutie corespunzatoare. O asemenea cutie, se poate face cu multa usurinta, din scandura sau placaj. In acelasi timp se poate face o planificare a cea ce vrem sa semanam si sa plantam in gradina.

Dupa ce gasim sau realizam o cutie de lemn, taiem niste cartoane pentru a diviza cutia si pentru a aseza semintele in ordine alfabetica, in fiecare diviziune. Verificam apoi semintele adunate din primavara si pana in iarna si le stocam in pachete. Pachetele vor avea la randul lor saci mici cu fermoar in care punem semintele adunate in anul precedent. Si pachetele cu seminte noi le vom aranja de asemenea in cutie in ordine alfabetica si in ordinea calendaristica a insamantarii.

 

 


Cautare