Gradina din fata bucatariei

Zona unu este locul in care sunteti mereu prezenti si pe care il vizitati zilnic.

Este situata in jurul intrarilor caselor voastre, pe aleile dintre casa si alte locuri din gradina si curte vizitate frecvent. Aici veti plasa plante si animale mici, unitatile de energie alternativa si de productie intensiva care alcatuiesc elementele cele mai importante ale autosustinerii familiei. Plantele anuale din zona unu, de care avem nevoie mare pe tot parcursul anului sunt in continua rotatie, iar cele perene aflate aici, vor produce in mod constant.

In zona unu vom avea animalele mici care necesita ingrijire precum: viţeii, puii si ratele. Cu cat plantele si animalele necesita atentie mai mare, cu atat le veti plasa mai aproape de intrarile din jurul casei. Daca veti face proiectul cu constiinciozitate, va creste foarte mult productia agricola a amplasamentului.

Stratul de patrunjel, de exemplu trebuie sa fie la maxim 6 metri de intrare. Ati facut supa. Va uitati afara, ploua si sunteti in slapi. Nu este nici o problema daca aveti o cale pavata pana la strat. Daca sera este la 100 de metri de casa cand este o dimineata luminoasa, sunt sanse mici de a se face aerisirea la prima ora, iar rasadurile incep sa se opareasc. Deci zona unu, in realitate, nu este mai mare de 6-9 metri de la temelia casei. Este o zona mica, foarte aproape de locuinta, de unde va luati cea mai mare parte din produse.


 


Cautare