Garduri vii pentru protectia gainilor

Pentru a proteja gainile impotriva pradatorilor se pot planta garduri vii in gospodarie.

Pentru aceste garduri vii de protectie, se folosesc un numar de plante spinoase. Cele mai potrivite sunt gardurile vii cu spini care contin varietati de rozacee. In primul rand, isi indeplinesc functia de adapost pentru pasari, iar in al doilea rand, fructele diverselor rozacee ofera o sursa de hrana foarte gustoasa. Pe langa aceasta gospodarul se bucura in fiecare zi de frumusetea florilor si de mirosul imbatator al tufelor de rozacee.

Sunt recomandate urmatoarele specii de maces: Rosa multiflora (un trandafir catarator puternic, cu inflorire abundenta si parfum intens, foarte apreciat de albine); Rosa canina (un trandafir salbatic usor de cultivat si totodata o planta medicinala excelenta, ale carui fructe sunt bogate in vitamina C si din care se pot prepara gemuri sau ceaiuri de fructe excelente); Rosa rugosa (trandafir japonez foarte potrivit pentru un gard viu).

In tufisurile tepoase se pot construi locuri de cuibarit mobile. Acestea consta din doua bucati de cherestea neprelucrate, amplasate in tufisurile tepoase astfel incat intre bucatile de lemn sa fie suficient spatiu pentru o closca si cuibarul ei. Locurile de cuibarit mobile sunt foarte rar atacate de pradatori si spinii reprezinta o bariera suplimentara.


 


Cautare