Cultivarea florilor cu bulbi

Pentru un gradinarit inteligent se vor cumpara intotdeuna produse de calitate.

Bulbii cei mari fac si cele mai mari flori. Bulbii si tuberculii se verifica pentru eliminarea exemplarelor bolnave.

Fiecarei plante trebuie sa-i gasim locul care i se potriveste. Plantele salbatice sau variantele botanice apropiate lor arata frumos pe langa grupuri de copaci sau in rocarii, in timp ce locul soiurilor de talie inalta este in straturile de flori sau in ghivece. Plantele cu bulbi sau tuberculi se evidenteaza mai bine daca sunt plantate in grupuri. Plantele impare dau o imagine mai armonioasa decat cele pare.

Plantele care infloresc primavara se sadesc toamna sau la sfarsitul verii, iar cele care infloresc toamna se planteaza primavara. Bulbii sau tuberculii trebuie cumparati cu putin inainte de plantare. Fiecare bulb sau tubercul se planteaza la o adancime de doua-trei ori mai decat marimea s-a. Aproape orice sol din gradina este potrivit pentru dezvoltarea plantelor cu bulbi, cata vreme apa nu stagneza in acel loc. Avem grija sa le asiguram un bun drenaj.Daca planta nu mai face floris e va intinerii prin divizarea tijelor.

Atentia la rezistenta la ger. Plantele sensibile se scot la timp din sol. Bulbii sau tuberculii se depoziteaza pe timpul iernii intr-un loc uscat, racoros si intunecos. Florile ofilite se taie sistematic. Frunzele se taie daca sunt complet vestejite. Acestea ne semnaleaza ca bulbii si tuberculii au acumulat suficiente substante hranitoare pentru a putea inflori in anul care vine.

 


Cautare