Solutii pentru reciclarea deseurilor alimentare

Problema deseurilor alimentare este una reala in Marea Britanie unde 15 milioane de tone de alimente se irosesc in fiecare an.

O cauza a risipei il reprezinta caietul de sarcini al sistemelor de calitate din supermarket-uri care nu sunt concepute suficient de inteligent pentru a rezolva problema din propriile depozite si magazine. Solutiile la aceste probleme ar fi stoarcerea fructelor si legumelor inainte de expirare sau transformarea lor in piureuri (morcovi, spanac, varza, broccoli etc) pentru grupurile de consumatori cu venituri mici.

Produsele care nu pot fi vandute ajung deseuri in ferme sau gospodariile populatiei. Tocmai pentru a rezolva aceste probleme in Marea Britanie s-a construit prima instalatie de mari dimensiuni ce produce curent electric, gaz si compost din resturi de legume si fructe.

Vedem azi ca tot mai multe gospodine au invatat sa-si construiasca mici instalatii de biogaz si sa faca economii la combustibilul utilizat in gospodarie, recicland resturile de legume, fructe, sau dejectiile de la animale.

 

 


Cautare