Italia, Franta, Spania

Paste italienesti din hrisca

4.04.2017. ''Pizzoccheri della Valtellina”, Italia, sunt paste fainoase facute dintr-un aluat care contine cel putin 20 % faina de hrisca in amestec cu alte tipuri de faina.

Branza fantastica si unica Burrata di Andria

Burrata di Andria” IGP, Italia, este o branza tipica din regiunea Apulia, deosebita de celelalte branzeturi gratie tehnicii de prelucrare particulare.

Coltunasii traditionali din Sardinia

31.03.2017. Produsul Culurgionis d’Ogliastra, se numara printre pastele fainoase cele mai vestite si cunoscute din Sardinia, Italia.

Reputatia branzei „Brillat-Savarin”

31.03.2017. Branza „Brillat-Savarin” se produce in regiunile Brie si Bourgogne, Franta.

Dulciurile Polvorones de Estepa

Denumirea „Polvorones de Estepa” IGP, Spania, se utilizeaza in mod traditional pentru a desemna un tip de dulciuri de Craciun fabricat in Estepa.

Maslinele verzi „Lucques du Languedoc”

22.02.2017. Maslina „Lucques du Languedoc” DOP, Franta, este o maslina verde, intreaga, care nu este nici taiata, nici zdrobita.

Pepenii verzi uriasi ''Anguria Reggiana''

Primele referiri la calitatea superioara a pepenilor verzi din provincia provinciei Reggio Emilia dateaza din secolul al XVI-lea.

Tortas, desert spaniol de Paste

9.02.2017. Tortas de Aceite de Castilleja de la Cuesta este o specialitate traditionala garantata din Spania.

Carnatii Merguez

In Franta, carnea de vita si de oaie este utilizata pentru a crea preparate deosebit de gustoase.

Branza presata frantuzeasca Raclette de Savoie

7.02.2017. "Raclette de Savoie" IGP, Franta, este o branza presata nefiarta, preparata din lapte de vaca.

Puiul de carne „Poulet du Perigord”

Poulet du Perigord” IGP, Franta, este un pui provenit din rase de pasari cu crestere lenta, de tipul gat golas.