Alte tari

19.01.2018. Calitatea, originalitatea si traditia de consum au adus migdalelor „Amendoa Coberta de Moncorvo” faima si renume, fiind unul dintre simbolurile localitatii Torre de Moncorvo, Portugalia.

4.01.2017. Sectorul de ceapa din Olanda are în jur de 3000 de producatori, 30-40 de companii de sortare si 10 exportatori principali.

16.01.2018. Melasa este un subprodus al rafinarii zaharului, numit in Olanda, „Suikerstroop”, care se facea manual la inceputul secolului al XVII-lea si apoi era produs in fabrici.

3.01.2017. Intre alimentele traditionale europene, mic dejun englezesc complet ocupa un loc aparte.

11.01.2018. Denumirea „Traditional Bramley Apple Pie Filling” exprima compozitia traditionala a produsului, respectiv mere Bramley cu apa, zahar, suc de lamaie si putin amidon de porumb pentru ingrosare.

27.12.2017. Pogacele “TEPERTOS POGACSA” la comercializare poarta eticheta de „produs traditional maghiar”.

8.01.2018. Istoria branzeturilor Alma este istoria fermierilor si producatorilor de lactate din Bregenzerwald, Austria.

27.12.2017. Cartofii „Bamberger Hörnla” fac parte dintr-un vechi soi local, din regiunea Bamberger, Germania, cu caracteristici excelente pentru gatit, tot mai cautati pe piata.

6.01.2017. Indicatia geografica protejata „Makói petrezselyemgyökér” desemneaza o radacina specifica a soiului de patrunjel lung de Makó Petroselinum crispum var. tuberosum.

21.12.2017. „Kiełbasa piaszczanska” este un carnat din carne de porc tocata in bucati mari care este conservată prin semiuscare utilizand o marinada de decoct din plante aromatice si sare gema.

5.01.2018. „Melekouni” este un preparat dulce traditional produs in insula Rhodos.

08.12.2017. Balabustele cu usturoi sunt un preparat de panificatie, ce se intalneste pe tot teritoriul Republicii Moldova, mai ales la nord, avand denumiri diferite. In zona de nord li se spun balabuste cu usturoi, in centru – pampuste, desi tehnologia pregatirii lor este la fel.