Alte tari

Gustul mediteraneean al carnii mieilor din Pag

21.03.2017. Paska janjetina” DOP, Croatia, este o carne proaspata obtinuta prin sacrificarea mieilor de lapte tineri, masculi si femele, nascuti pe insula Pag.

Painea rustica „Upplandskubb”

Upplandskubb” este o paine rustica, din Suedia inregistarata DOP, cu o culoare variind de la culoarea turtei dulci la un maro cu tente gri.

Cozonac cu carnati si sunca de porc

15.02.2017. Folar de Valpacos este un produs de panificatiie, IGP, Portugalia, pregatit in mod traditional in perioada Pastelui.

Cartofii croissant „Bamberger Hörnla”

Cartofii „Bamberger Hörnla” fac parte dintr-un vechi soi local, din regiunea Bamberger, Germania, cu caracteristici excelente pentru gatit, tot mai cautati pe piata.

Palinca Maghiara

25.01.2017. Palinca maghiara a ajuns renumita in intreaga lume datorita ingredientelor de baza bogate in arome.

Carnatul „CSABAI KOLBÁSZ” , Ungaria

 

 

Csabai kolbász” sau „Csabai vastagkolbász”, produs IGP, Ungaria, se prepara din carne tocata si slanina tare, provenite de la animale ingrasate pana la o greutate de cel putin 135 kg.

Produsul romanesc IGP „NOVAC AFUMAT DIN TARA BARSEI”

22.01.2017. In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pe data de 9.12.2016 a fost publicata o cerere privind sistemul IGP din domeniul calitatii al produsului „NOVAC AFUMAT DIN TARA BARSEI”.

Pogacelele traditionale unguresti “TEPERTOS POGACSA”

Pogacele “TEPERTOS POGACSA” la comercializare poarta eticheta de „produs traditional maghiar” („magyar hagyomanyok szerint eloallitott”).

Pastrama ''Kayserovan vrat Trakia''

Kayserovan vrat Trakia” STG, Bulgaria, este o specialitate din carne netransata, cruda, uscata.

Placinta de post „Poljički soparnik”

Poljički soparnik” IGP, Croatia, este un produs de panificatie de forma unei paini rotunde.

Turtele poloneze Cebularz Lubelsk

Produsul traditional ''Cebularz Lubelski", IGP, Polonia, are o forma circulara turtita, cu diametrul intre 5 si 25 cm si grosimea de aproximativ 1,5 cm.

Placinta poloneza cu carne

Pierekaczewnik” este un produs de panificatie care se aseamana cu o cochilie de melc. Acest efect este obtinut prin suprapunerea a sase straturi subtiri de aluat intins, intre care se pune o umplutura pe baza de carne si se ruleaza in spirala.