Delicios in Europa!

„Aischgründer Karpfen”, reteta traditionala de familie

7.04.2017. Aischgründer Karpfen” IGP, Germania, este un crap-oglinda din specia Cyprinus carpio, oferit ca mancare traditionala in numeroase restaurante din Aischgrund sau Nurnberg.

Maslinele verzi „Lucques du Languedoc”

22.02.2017. Maslina „Lucques du Languedoc” DOP, Franta, este o maslina verde, intreaga, care nu este nici taiata, nici zdrobita.

Orez tailandez pentru persoane si ocazii speciale

4.04.2017. Khao Sangyod Muang Phatthalung, IGP, este un orez din varietatea Sangyod Phatthalung, fotosensibil si cultivat in zone de campie.

Cozonac cu carnati si sunca de porc

15.02.2017. Folar de Valpacos este un produs de panificatiie, IGP, Portugalia, pregatit in mod traditional in perioada Pastelui.

Paste italienesti din hrisca

4.04.2017. ''Pizzoccheri della Valtellina”, Italia, sunt paste fainoase facute dintr-un aluat care contine cel putin 20 % faina de hrisca in amestec cu alte tipuri de faina.

Tortas, desert spaniol de Paste

9.02.2017. Tortas de Aceite de Castilleja de la Cuesta este o specialitate traditionala garantata din Spania.

Coltunasii traditionali din Sardinia

31.03.2017. Produsul Culurgionis d’Ogliastra, se numara printre pastele fainoase cele mai vestite si cunoscute din Sardinia, Italia.

Branza presata frantuzeasca Raclette de Savoie

7.02.2017. "Raclette de Savoie" IGP, Franta, este o branza presata nefiarta, preparata din lapte de vaca.

Reputatia branzei „Brillat-Savarin”

31.03.2017. Branza „Brillat-Savarin” se produce in regiunile Brie si Bourgogne, Franta.

Palinca Maghiara

25.01.2017. Palinca maghiara a ajuns renumita in intreaga lume datorita ingredientelor de baza bogate in arome.

Gustul mediteraneean al carnii mieilor din Pag

21.03.2017. Paska janjetina” DOP, Croatia, este o carne proaspata obtinuta prin sacrificarea mieilor de lapte tineri, masculi si femele, nascuti pe insula Pag.

Produsul romanesc IGP „NOVAC AFUMAT DIN TARA BARSEI”

22.01.2017. In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pe data de 9.12.2016 a fost publicata o cerere privind sistemul IGP din domeniul calitatii al produsului „NOVAC AFUMAT DIN TARA BARSEI”.