Lapte de soia la blender

Laptele de soia se utilizeaza ca atare, sub forma de iaurt sau branza tofu si este dietetic.

El se prepara la blender sau la aparatul special de facut lapte de soia. Pentru a imbogati laptele de soia cu calciu se poate adauga la preparare o lingura de seminte de susan sau migdale. Laptele de soia stabilizeaza insulina din sange, regleaza functiile intestinale, scade riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare si a afectiunilor oncologice. Vitaminele B, D si E din soia, impiedica procesul de imbatranire, in timp ce acizii grasi nesaturati stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase. Acest lapte de soia se preteaza pentru consumul imediat sau in timpul aceleiasi zile.

Boabele de soia lipsite de impuritati, se spala si se lasa la inmuiat 36 ore, apoi se da in clocot 1-2 minute in putina apa si se pun in blender. Se mixeaza 30 secunde la turatie mica, dupa care se mareste viteza de mixare. In apa fierbinte se pune pasta obtinuta si se amesteca bine. Se tine la foc mai mic si se amesteca mereu in lapte. Dupa aproximativ 20 de minute, spuma incepe sa devina tot mai mica si va disparea. Se lasa laptele in vas si cand s-a mai racorit putin se pune un tifon intr-o sita si se strecoara laptele.

 

 


Cautare