Revigorare cu papadie

Spre bucuria noastra, a tuturor, papadia transforma livezile in fiecare primavara in adevarate covoare de un galben placut.

Oamenii apreciaza si puterea vindecatoare a radacii care contine taraxacina si inulina, ce stimuleaza aparatul digestiv, tratand astfel afectiunile ficatului si vezicii biliare, eczemele, eruptiile, colicile, si digestia lenesa.

Bolnavii de diabet suporta planta foarte bine.

Papadia intareste organismul, are efecte de purgatie si curata sangele.

La aplicatii externe are efecte vindecatoare pentru ulceratii si boli ale pielii.

Frunzele de papadie se culeg la inceputul primaverii, cand sunt foarte fragede, suculente, iar din ele se prepara o salata excelenta

Din flori si frunze culese pe timpul verii se prepara ceaiul, la care neaparat trebuie folosit si radacina plantei.

Atunci cand papadia este inflorita, se poate urma o cura de doua saptamani cu tulpini fragede de plante. Se aduna zilnic 10 tulpini cu floare galbena, se spala se taie si se mesteca, lent, tulpinile in stare cruda. Oamenii obositi vor simti o senzatie de revigorare, vitalitatea lor sporind pe zi ce trece.

SALATA DE PAPADIE

INGREDIENTE: 1 kg de cartofi; 100g unt; 1 legatura cu patrunjel; 2 farfurii pline cu frunze de papadie; 3 linguri de untdelemn; Sare, piper, boia. Cartofi se pun la fiert. Papadia se toaca marunt, la fel si patrunjelul. Cartofii dupa ce au fiert se taie felii subtiri. Se amesteca cartofii, papadia, sarea, patrunjelul, piperul si boia. Se incinge unt intr-o tigaie, se amesteca cu ulei si otet si asa fierbinte se toarna peste zeama de salata.

 

 


Cautare