Mersul descult prin iarba, apa si zapada

Mersul cu picioarele goale caleste organismul, are actiune benefica asupra corpului si intaresc picioarele.

Mersul descult prin iarba umeda, apa, pietre ude si prin zapada, sporesc si mai mult rezistenta organismului. Mersul prin apa rece trebuie sa dureze maxim 4 minute si are menirea de a intari piciorele, obdomenul si intregul organism, si este excelent pentru retentiile de urina, inflamatiile vezicii urinare, bolile de stomac, etc.

Mersul prin iarba plina de roua de dimineata da cea mai placuta senzatie. Cu cat mergem mai mult prin iarba uda si pe pietrele umede cu atat va fi mai bine organismului in totalitate. Prin aceasta practica se pompeaza sangele spre picioare.

La fel este si in cazul mersul prin zapada proaspat cazuta care nu a trecut prin faza de inghet. Daca zapada a apucat sa inghete la cel putin minus 10 grade C, exista pericolul ca omul sa raceasca sau sa se aibe degeraturi la picioare.

Mersul cu piciorele goale este recomandat in special femeilor, obicei care ar trebui sa dureze din copilarie si pana la batranete. Daca nu-si fortifica picioarele si abdomenul, atunci vor fi victimele multor suferinte, simtind presiuni la nivelul pieptului si cordului. De asemenea copii care umbla desculti vor fi mai sanatosi dacat cei care umbla incaltati tot timpul.

 


Cautare