Efectele curei de struguri

Spre a putea fi folositi in regim de cura, strugurii trebuie sa fie copti, adica sa aiba gust dulce.

Intr-o cura de 3 – 6 saptamani de struguri, se incepe cu cantitati de 300-500 grame si se mareste zilnic cantitatea cu 200-250 grame pana se ajunge la 3-4 kg pe zi. Strugurii se servesc in trei fractiuni zilnice, cu 1-2 ore inainte de servirea meselor. Cura de struguri este containdicata in unele afectiuni, fapt pentru care se cere avizul medicului.

Strugurii au efect energetic. Zaharurile simple din struguri reprezinta elementul cel mai necesar pentru efortul muschilor si devin indispensabili pentru functia muschiului cardiac si a sistemului nervos central.

Strugurii au actiune alcalinizata datorita continutului mare de acizi care determina formarea de carbonati si fosfati. Prin aceasta, strugurii contribuie la mentinerea echilibrului acido-bazic absolut necesar bunei activitati a celulelor si previne fenomenul de acidoza.

Strugurii au valoare remineralizatoare. Continutul foarte variat de saruri minerale de ioni de potasiu, calciu, fier, magneziu, cupru, clor, iod, atribuie strugurilor valoarea unui ser zaharat polimineralizat si hipomineralizat care favorizeaza ionizarea.

Strugurii reprezinta si un aliment de crutare. Aportul mare de zaharuri ofera organismului uman combustibil si rezerva de combustibil si il cruta pe acesta de cheltuiala rezervelor sale lipidice si proteice si de energia necesara acestor transformari.

Struguri prin continutul lor vitaminizeaza. Aceste substante functioneaza drept catalizatori ai proceselor de ardere din organism, altele constituie grupuri complementare ale enzimelor, altele factori de crestere sau de intretinere a bunei troficitati a tegumentelor diferitelor organe precum ficatul si stomacul sau a functiilor de vedere si digestie.

 


Cautare