Unguient din tamaie si lichior de papadie facute de maicute

Saptamana Verde a oferit si retete de preparate vegetale aflate pe cale de disparitie precum cele pe baza de tamaie si papadie.

Maicutele de la Manastirea Brigitte situata in nordul Bavariei, au dezvoltat dupa retete vechi un unguient pe baza de tamaie si un lichior amarui care imbunatateste digestia dupa mese.

Se cunoaste binefacerile deosebite ale tamaiei (Bosmellia Serrata), care are numeroase proprietati terapeutice: previne ridurile, tenul matur, imbatranirea pielii; vindeca accnea, cicatricile, ranile, mancarimile si infectiile ale pielii; trateaza afectiunile aparatului respirator, precum astmul, bronsita, laringita, nodulii la san, nodulii la tiroida sau sub brat, afectiunile aparatului urinar; vindeca lipoamele, hemoroizii si vergeturile.

Retea Klosterlikör a fost pazita cu strictete de catre Surorile saleziene. Astazi este procesat cu papadie adusa din Elvetia, care fermenteaza mai bine si care nu este contaminata de chimicalele din sol. Radacinile, tulpinile, frunzele si florile de papadie sunt procesate alaturi de alte ingrediente ale lichiorului precum: apa, drojdia, portocalele rosii si lamaile. Lichiorul de papadie linisteste si se recomanda in cazul bolilor abdominale, de rinichi, tusa, boli de piele, etc.

Produsele se pot comanda pe situl www.kloster-genuss.de

 

 

 


Cautare