Cura de fragute

Fragii au un efect benefic in diabet, reumatism, ateroscleroza si hipertensiune arteriala, datorita actiunii diuretice si detoxifiante.

Totodata, datorita actiunii depurative, fragii sunt indicati in alergie, acnee si dermatite de diverse etiologii. Deoarece au efect de drenaj hepato-biliar si de regenerare a celulei hepatice, fragii de padure au actiune benefica in afectiuni hepatice (hepatita cronica, ciroza).

Fragii sunt indicati si pentru tonificarea sistemului nervos. In acest caz, este recomandata o cura de 7 zile cu fragi. In ceea ce priveste constipatiile cronice, se consuma aproximativ 150-200 g de fragi, inainte de fiecare masa. In caz de oxiuraza, se consuma 500 g de fragi dimineata, dupa care nu se mananca nimic pana la ora pranzului. Diabeticii nu trebuie sa depaseasca o cantitate de 300 g de fragi pe zi.

Consumati fragii pe stomacul gol, la 4 ore distanta de mesele principale. Cea mai mare cantitate este bine sa fie ingerata dimineata, ca mic dejun, cand efectul de detoxifiere este cel mai puternic. Pot fi combinati cu miere, pentru accelerarea tranzitului intestinal. Pe durata curei este bine sa reduceti consumul de carnea, conservele, afumaturile, prajelile, produsele de patiserie si cofetarie, bauturile din comert.

 


 


Cautare