Salata verde de post

Salata verde se spala bine, frunza cu frunza, asa incat sa nu ramana urme de pamant, apoi se taie fasii sau se rupe cu mana si se pune la scurs.

Se pun la fiert 3-4 litri de apa cu putina sare. Se curata morcovul si patrunjelul, se taie cubulete si se pun la fiert cand apa incepe sa clocoteasca. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Cand se inmoaie, se pune si sucul de rosii si se lasa sa palpaie, amestecand din cand in cand. In acest timp, adaugati in ciorba salata, apoi orezul ales si spalat in 2-3 ape. Dupa aproximativ 15 minute rasturnati si ceapa calita impreuna cu sucul de rosii peste celelalte legume si lasati sa mai fiarba aproximativ 10 minute. Se adauga mararul verde tocat marunt, se potriveste de sare si se acreste, dupa gust, cu zeama de lamaie, apoi se da la o parte de pe foc. Se serveste atat calda cat si rece cu crutoane de paine.

 

 


Cautare