Beneficii ale sucului de ridiche neagra

Ridichile au fost cultivate si folosite de sute de ani pentru tratarea a numeroase probleme medicale, printre care si afectiunile digestive sau ale ficatului.

Ridichile sunt cunoscute pentru proprietatile antibacteriene si antifungice. Ele sunt bogate in vitamina C, potasiu, sodiu si alte minerale. Au un contin scazut de grasimi, colesterol si calorii, fiind ideale pentru cei care sunt la dieta sau au grija de alimentatia lor. Ridichile sunt si o sursa importanta de vitamina B, calciu, magneziu, cupru si mangan. De asmenea, contin cantitati mari de fibre alimentare si acid folic. Ridichile negre sunt foarte bogate in antioxidanti. Antioxidantii din ridichi anihileaza efectele nocive ale radicalilor liberi si previn imbatranirea prematura. De asemenea, antioxidantii reduc si riscul de afectiuni cronice. Ridichile sunt benefice pentru stomac si ficat. Ajuta la detoxifierea si purificarea sangelui, fiind de mare ajutor in tratarea icterului. In cazul persoanelor care sufera de icter, ridichile protejeaza celulele rosii si maresc cantitatea de oxigen din sange. Ridichile contin cantitati importante de carbohidrati naturali, care faciliteaza digestia, previn retentia apei si trateaza constipatia. Aceste legume sunt diuretice naturale, ajutand la productia de urina. Sucul de ridichi este de mare ajutor in tratarea inflamatiilor si senzatiilor de arsura dupa urinare. Astfel, este foarte util in tratarea dereglarilor urinare. Datorita fibrelor, ridichile sunt ideale pentru cei care tin diete de slabit, ajutand la eliminarea grasimilor. De asemenea, ridichile sunt de mare ajutor in prevenirea si tratarea mai multor tipuri de cancer: de intestine, stomac, colon sau rinichi. Substantele active din ridichi inhiba dezvoltarea de formatiuni cancerose. Ridichile sunt folosite si pentru tratarea a numeroase probleme ale pielii. Ajuta la hidratarea si dezinfectarea pielii. Pot fi folosite si pentru tratarea muscaturilor si intepaturilor de insecte. Sucul de ridichi reduce durerile si umflaturile si calmeaza zona afectata. Sucul de ridichi amestecat cu putina sare ajuta la reducerea febrei. De asemenea, ridichile au proprietati anticongestive, fiind de mare ajutor in tratarea problemelor respiratorii.

Reteta siropului de ridiche neagra: Luam o ridiche neagra mijlocie si taiem cu cutitul o treime din ea, apoi partea mai mare o scobim si o umplem cu miere. Punem ridichea langa o sursa de caldura. Dupa putin timp va fi plina de sirop pe care il bem, cu jumate de ora inainte de mancare, pentru ca sucul sa amelioreze durerea de gat si tusea.

 

 


Cautare