Dieta crestina

Pentru a sti care sunt cele mai bune alimente, trebuie sa studiem planul originar al lui Dumnezeu pentru alimentatia omului.

El, care l-a creat pe om si care ii intelege nevoile, a stabilit si hrana pentru Adam. „Iata”, a zis El, „v-am dat orice iarba care face samanta si orice pom, care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana voastra” (Geneza 1,29). Parasind Edenul pentru a-si castiga traiul muncind pamantul aflat sub blestemul pacatului, omul a primit permisiunea sa manance si din „iarba de pe camp” (Geneza 3,18). Cerealele, fructele, nucile si legumele constituie dieta aleasa pentru noi de Creatorul nostru. Aceste alimente, pregatite intr-un mod cat se poate de simplu, sunt cele mai sanatoase si mai hranitoare. Ele dau o tarie, o rezistenta si o vigoare a intelectului pe care o dieta mai complexa si mai stimulatoare nu le poate da.

Chemarea de a ne intoarce la o hrana natura este chemare crestinilor de a merge pe calea desavarsirii lor spirituale. Domnul intentioneaza sa-Si aduca poporul sa traiasca din nou cu fructe, legume si cereale simple. Pentru alimentatia primilor nostri parinti, Dumnezeu a lasat fructele in starea lor naturala. Dumnezeu lucreaza in favoarea copiilor Sai. El nu doreste ca ei sa fie fara resurse. El ii aduce inapoi la dieta data la inceput omului. Dieta lor trebuie sa fie alcatuita din alimente preparate din ceea ce a lasat El. Componenta principala a acestui tip de alimentatie o vor constitui fructele, cerealele si nucile, dar vor fi folosite si diverse radacinoase.

ELLEN G. WHITE

 

 


Cautare