Cura de infrumusetare si sanatate prin consumul de apa

O crestere a consumului de apa pura si sanatoasa va imbunatati absorbtia nutrientilor alimentari, scaderea in greutate prin arderea grasimilor, hidratarea pielii, detoxifiere si implicit un stil de viata sanatos.

Natural, o pierdere de greutate sanatoasa poate avea loc numai prin cresterea consumului de apa. Apa nu este doar unul dintre ingredientele necesare organismului in interior ci este elementul care joaca un rol major in mentinerea aspectului sanatos al organismului la exterior. Cantitatea si calitatea apei pe care o consumam determina abilitatea organismului nostru de a metaboliza si elimina excesul de grasime si de a mentine in conditii optime de functionare cel mai mare organ al corpului omenesc, pielea. Scaderea in greutate este in primul rind rezultatul convertirii la nivelul ficatului a grasimilor depozitate de organism in tesuturi, in energie folositoare. Acest proces necesita nu doar suficienta apa ci poate fi accelerat de calitatea acesteia. Atunci cind crestem cantitatea de apa consumata in mod natural crestem si viteza proceselor metabolice si permitem corpului sa asimileze nutrientii din alimente rezultatul fiind un mod natural si sanatos de a pierde kilogramele nedorite.

Cind nu consumam suficienta apa atit intestinul subtire cit si cel gros isi reduc capacitatea de absorbtie a nutrientilor facind ca acestia sa fie eliminati fara absorbtie. Carbohidratii sunt elementele care se absorb mai rapid in organism decit nutrientii fara o cantitate de apa suficienta astfel senzatia de foame va fi mereu prezenta ducind la un consum si mai mare de alimente din care carbohidratii absorbiti in exces se vor transforma rapid in grasimi de rezerva. Cu toate astea lipsa nutrientilor va genera in continuare senzatia de foame, pentru ca acesta este felul in care organism ne spune ca ceva ce nu merge bine. 60% dintre romani sunt supraponderali si asta chiar este o problema de sanatate pe termen lung lasind deoparte estetica. Un bun indicator pentru cit de multa apa consumam sau de cata apa avem nevoie este culoarea urinei. Cu cit aceasta este mai colorata cu atit deficienta de apa este mai mare si absorbtia nutrientilor lasa de dorit acestia, fiind eliminati odata cu urina pe fondul unui metabolism incetinit. Calitatea apei pe care o bem are de asemenea un mare impact asupra abilitatii organismului de a mentine o greutate optima. Una dintre functiile principale ale ficatului este sa actioneze ca un filtru pentru toxinele care intra in organismul nostru. Ficatul executa acest proces vital impreuna cu rinichii folosind apa din organism. Daca apa consumata contine deja poluanti chimici cum ar fi clorul, plumbul sau poluanti industriali sau agricoli, mare parte din capacitatea de lucru a ficatului se va concentra pe eliminarea poluantilor in deficitul transformarii grasimilor in energie. Multe din studiile medicale recente au pus in evidenta directa legatura dintre consumul apei cu continut mare de clor si disfuntii ale glandei tiroide care determina cresterea greutatii corporale.

Toate programele de slabire sunt bazate pe reducerea consumului caloric si cresterea metabolismului care nu se va putea realiza decit prin crestrea consumului de apa sanatoasa si curata. Apa este de asemenea ingredientul care ne tine pielea hidratata cu rezistenta mare si cu un aspect suplu. Ce mai buna metoda de hidratare a pielii este hidratarea din interior. Band mai multa apa vom avea ca rezultat o piele mai moale mai elastica si cu un aspect sanatos si tinar. Incercati asa: beti un pahar de apa in plus dimineata unul la prinz si unul inainte de culcare si veti fi uimiti de rezultat in scurt timp. Cu adevarat apa este ingredientul cheie pentru o piele sanatoasa si o greutate optima si in mod natural obtinuta.

 


Cautare