Cresterea ecologica a vacilor de lapte

Fermele ecologice de vaci de lapte se pot infinta pentru bovine si pentru bubaline (bivoli).

Animalele care vor popula fermele ecologice de vaci trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici morfologice: sa fie rase autohtone cu buna rezistenta la factorii locali de mediu; sa aibe constitutie robusta; sa aibe indicii foarte buni de reproductie, fecunditate si prolificitate; noi nascuti sa fie viabili si sa aibe vitalitate; sa poata asimila o furajarea variata; sa nu fie exigente fata de furajele proteice de origine animala; sa raspunda corespunzator la conditiile extensive sau cel mult semiintensive de crestere.

Nu sunt agreate in agricultura ecologica rasele intensive sau cele superspecializate. Animalele din fermele ecologice trebuie sa fie rezistente la factorii naturali: legarea animalelor de pamant; accesul liber in exterior si la pasune; administrarea de furaje verzi; densitatea animalelor; ritmul de crestere; furajarea extensiva. Animalele de asemennea trebuie sa fie rezistente la factorii artificiali de mediu: stand; tipul de legare; mulsul mecanic; zgomote. Ca si sistem de reproductie se recomanda: reproductia dirijata si insamantarile artificiale. In fermele ecologice de vaci se va tine cont de tipul si nivelul de productie precum si de comportamentul animalelor. Pot fi afluite in ferma ecologica vitei de 6 luni.

Un model de ferma ecologica de vaci de lapte este Southview FARM DAIRY, situata in West Sussex, Anglia. Este o afacere de familie ce dateaza din anul 1930, si a fost administrata de trei generatii de fermieri. Southview Ferma este condusa acum de Charlie Hughes si a inceput din 2003 sa prelucreze cele mai bune produse lactate disponibile pe plan local. Livreaza produse lactate proaspete la o gama larga de intreprinderi, inclusiv restaurante, cafenele, magazine, catering, scoli si case de ingrijire medicala.

 

 


Cautare