BioHumusSol, humusul de rama 100% ecologic

BioHumusSol este un ingrasamant natural, produs cu ajutorul ramelor, un substrat mineral - organic, neavand in compozitia sa nici un fel de conservant.

Ramele transforma absolut orice substanta organica in cel mai bogat fertilizant organic, cunoscut de om, humusul de rama. Humusul de rama poseda in proportie mare toate cele 16 elemente de care plantele au nevoie.

Concentratiile azotului, fosforului, potasiului, magneziului, calciului si ale altor elemente benefice sunt de multe ori mai mari decat in cel mai bogat sol.

Prin proprietatile si compozitia chimica, humusul reprezinta o componenta esentiala a solului, care-i confera insusiri specifice, cat si un anumit nivel de fertilitate.

Humusul si materia organica din sol reprezinta rezerva solului in elemente nutritive, care-i determina chiar fertilitatea.

El constituie un substrat prielnic pentru activitatea si dezvoltarea microorganismelor din sol.

Humusul contribuie la imbunatatirea insusirilor fizice ale solurilor avand o influenta puternica asupra acestora.

Se stie ca humusul este cea mai importanta componenta a solului si ca naturii ii este necesar un interval de 300 de ani pentru crearea unui singur centimetru de sol fertil. Odata cu aplicarea humusului de rama pe teren si cu renuntarea la ingrasamintele chimice, solul devine extrem de sanatos, favorizand reaparitia ramelor de pamant.

 

BioHumusSol este 100 % ecologic.

Spre deosebire de ingrasamintele chimice, in cazul BioHumusSol nu exista supradoza. Se pot inlocui in totalitate ingrasamintele chimice. Datorita valorilor proteice ridicate BioHumusSol este mai mult decat un ingrasamant fiind recomandat atat pentru imbunatatirea culturilor cat si ca un tratament pentru refacerea solutilor afectate si saracite de minerale.

Humusul de rama poseda in proportie mare toate cele 16 elemente de care plantele au nevoie.

Fermierii care folosesc humusul de rama (BioHumusSol) sustin ca acesta are efect in prevenirea mai multor boli.

Randamentul creste cu 50% - 60% incepand cu primul an de folosire la orice tip de cultura.

Prin aplicarea acestui ingrasamant, datorita actiunii lui multilaterale se imbunatateste calitatea plantelor cu substante nutritive, se intensifica activitatea microbiologica, creste starea de fertilitate a solului creand cele mai bune conditii pentru cresterea si dezvoltarea plantelor.

BioHumusSol este un ingrasamant natural, produs cu ajutorul ramelor, un substrat mineral-organic, neavand in compozitia sa nici un fel de conservant. Ramele transforma absolut orice substanta organica in cel mai bogat fertilizant organic, cunoscut de om, humusul de rama.

 

Modul de utilizare

Plantele tratate cu BIOHUMUSSOL au un sistem imunitar bine dezvoltat, ceea ce le face rezistente la schimbari climatice bruste si la imbolnaviri.

 

In 2008, dupa studii desfasurate pe parcursul a mai multor ani,laboratoarele din mai multe tari au ajuns la concluzia ca humusul de rama este excelent in prevenirea urmatoarelor boli:

1- Alternaria spp (alternarioza)

2- Botrytis spp (mucegaiul cenusiu)

3- Fusarium spp (fuzarioza)

4- Peronospora spp (mana)

5- Phytophthora cinnamomi, Pythium spp (putrezirea radacinilor)

6- Pseudomonas syringae (arsura bacteriana la mazare)

7- Rhizoctonia solani (rizoctonioza)

8- Septoria spp (septorioza)

9- Thielaviopsis basicola (putregaiul negru al tutunului)

10- Venturia inequalis (rapanul marului)

 

Acestea sunt rezultatele testelor. Fermierii care folosesc humusul de rama sustin ca acesta are efect in prevenirea si combaterea multor altor boli.

BioHumusSol - cel mai bogat si mai puternic fertilizant.

Humusul si materia organica din sol reprezinta rezerva solului in elemente nutritive, care-i determina chiar fertilitatea.

El constituie un substrat prielnic pentru activitatea si dezvoltarea microorganismelor din sol.

Humusul contribuie la imbunatatirea insusirilor fizice ale solurilor avand o influenta puternica asupra acestora.

Humusul ia nastere din descompunerea rocilor, animalelor si plantelor, fiind "caminul" unui numar impresionant de mici animale si micro-organisme.

Acestea se descompun in timp, eliberand substante complexe, continand, printre altele, trei elemente vitale pentru sanatatea pamantului: azotul, fosforul şi potasiul, intr-o forma pe care radacinile plantelor si copacilor vii o pot absorbi cu usurinta.

Aceast mix magic imbunatateste considerabil structura solului si retentia de apa.

Ingrasamintele chimice traditionale sunt spalate rapid din sol de apa de ploaie, iar biohumussol ramane activ peste mai multe perioade ploioase.

Utilizarea excesiva a ingrasamintelor chimice dauneaza stratului fertil de suprafata a solului,iar biohumussol datorita continutului de humus ajuta la reabilitarea solului.

 

Avantajele folosirii BioHumusSo:

  • BioHumusSol sporeste cresterea numerica si dimensionala a frunzelor si a radacinilor, cu avantajele respective ce decurg din aceasta.

  • Humusul suprima ciupercile daunatoare din sol; microorganismele din substrat produc hormoni, vitamine, nutrienti, enzime, aminoacizi si minerale necesare chiar si plantelor tinere.

  • BioHumusSol remediaza solurile afectate de folosirea indelungata a substantelor chimice; solul se va repopula complet cu microorganismele benefice plantelor distruse de substantele chimice, de-a lungul anilor.

  • BioHumusSol creste retentia apei in sol, micsorand cantitatea de apa folosita la irigare cu 30%.

  • Humusul de rama scade considerabil nevoia de ingrasaminte, fungicide, insecticide etc., in cultura respectiva, aducand economii substantiale fermierului.

  • BioHumusSol nu este toxic, nu arde plantele, nu are restrictii de folosire, se poate folosi in orice cultură, in sera sau pe camp, cu rezultate excelente.

  • Humusul nu contine si nu ofera conditii de viata pentru E-coli, Salmonela sau alti daunatori.

  • Imbunatateste extraordinar structura solului, scazandu-i densitatea si crescandu-i aeratia.

  • Humusul de rama isi pastreaza nealterate caracteristicile si proprietatile fizico-chimice ani de zile.

  • Humusul de rama este compatibil cu orice fel de preparat chimic.

  • Aceste caracteristici fac din BioHumusSol un ingrasamant valoros pentru orice tip de cultura.

  • Prin aplicarea acestui ingrasamant, datorita actiunii lui multilaterale se imbunatateste calitatea plantelor cu substante nutritive, se intensifica activitatea microbiologica, creste starea de fertilitate a solului creand cele mai bune conditii pentru cresterea si dezvoltarea plantelor.

 

CONTACT >>

 


Cautare