Mancare buna la preturi corecte

"Noi toti trebuie sa ne unim pentru mancare buna la preturi corecte, acces la pamant si un viitor mai bun pentru noi toti!" este mesajul transmis Congresului Organic European din Bucuresti, de catre organizatia internationala IFOAM.

160 de participanti din 21 de tari au fost la Congresul Organic European din Bucuresti, Romania, in perioada 20-21 iunie. Tema congresului a fost inovatia si tehnologia, iar concluzia finala a fost aceea ca este important sa putem adapta tehnologia la ciclurile naturale si la sistemele agroecologice. Miscarea organica este foarte implicata in a discuta temeinic aspectele sociale, economice, de mediu, etice, tehnologice si politice ale noilor tehnologii. Inovarea sociala, de management si de know-how joaca un rol important in transformarea alimentelor si a agriculturii. Comunicarea de succes si o abordare transdisciplinara in domeniul ecologic sunt esentiale!

Acest lucru a fost aratat in exemplele oferite de ferma de rame VERMIGRAND, organizatia de consumatori BIO SUD OUEST FRANCE, si alte organizatii parte a Aliantei Organice, prezente la congres. Reprezentantii Comisiei Europene, ai agriculturii conventionale, ai societatii civile si ai agriculturii ecologice au fost de acord ca banii publici ar trebui sa mearga la bunurile publice, iar productia agricola ecologica se poate imbunatati doar prin sprijinul politic. Prin stabilirea unor cheltuieli minime obligatorii de 70% pentru mediul inconjurator si clima in fiecare plan strategic al Politicii Agricole Comune, plantele si animalele crescute ecologic vor putea produce la randamente maxime. Mesajul “Mancare buna la preturi corecte” emis de IFOAM este un filmul de scurt metraj, lansat oficial la Congresul Ecologic European de la Bucuresti.

 

 


Cautare