Ferma ecologica de oua- SC OUA DE TARA SRL, judetul ArgesSC OUA DE TARA SRL este a treia ferma ecologica de gaini ouatoare din Romania, infiintata in 2009, la 16 km de Pitesti, in satul Valea Marului, comuna Budeasa.

 

Ferma a fost conceputa si realizata integral pentru productie in sistem ecologic respectand standardele impuse de UE pentru agricultura ecologica prevazute in Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice si in Regulamentul (CE) nr. 889/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007.  

Activitatea de productie a fermei se desfasoara sub certificarea organismului international de inspectie si certificare in domeniul productiei ecologice, ECOCERT.  

Ferma noastra se gaseste intr-o zona rurala, nepoluata si beneficiind de un teren necultivat si neierbicidat de peste 26 000 mp; avem in prezent 2 hale de productie recent construite, dedicate cresterii gainilor ouatoare in sistem ecologic.
 

In prezent, prima hala este populata cu 3000 de gaini urmand ca aceasta capacitate sa se dubleze prin darea in folosinta a celei de-a doua hale in primavara anului 2010.
 

Ferma indeplineste conditiile necesare de adapostire pentru gaini, respectiv cerintele biologice si etice ale acestora (acces usor la hrana si apa, spatiu suficient, sistem de incalzire si ventilare a cladirii care sa asigure circulatia aerului, nivelul de praf, temperatura, umiditatea relativa a aerului, lumina naturala suficienta).
 

Gainile sunt crescute liber, la sol, beneficiind atat de adapost inchis cat si de pasune. In plus, pasarile beneficiaza si de “terasa”, adica un spatiu extern acoperit pentru a le proteja de capriciile vremii, gainile ramanand in acelasi timp in aer liber.
 

Conform standardelor UE de zootehnie ecologica, fiecarei pasari ii revin 4 mp de pasune iar in adapost inchis, spatiul este calculat astfel: maxim 6 pasari/mp si 18 cm liniari pentru stinghia de cocotat. 

Sediul social: Str. Balotesti, nr 81B, 110328, Pitesti, Jud. Arges

 

Contact:

Tel/fax: 0348 418 276; 0248 283 945.

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Sursa: www.ouaecologice.ro