Inimi de palmier

Inimile de palmier reprezinta miezul delicat al palmierului Euterpe Oleracea, care se folosesc in salate si diferite preparate.

Au gust delicat, usor acrisor, cu note de anghinare. Sunt delicioase, gratínate cu sos bechamel sau cu jambon. Cel mai simplu mod de servire este sub forma de felii groase ce se stropesc cu ulei si otet. Se pot taia sub forma de rondele in supe dulci, la sfarsit dupa ce aceasta a fost luata de pe foc. Pentru sanatate sunt benefice datorita continutului lor ridicat de potasiu, zinc, cupru, vitamina B6 si C.

Palmierul Euterpe Oleracea, cunoscut sub numele de palmierul Acai, face parte din familia Arecaceae, originara din Brazilia, Paraguay si Argentina. In afara de miezul din interior, acest palmier este cultivat in regiunile subtropicale din America de Sud si Centrala si pentru fructele Acai Berry, recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice deosebite. Vezi aici >>

 

 


Cautare