Spre o lume organica

Consumatorii de astazi sunt conectati tot mai mult la piete fermierilor, portaluri de comerț electronic si chiar la poarta fermelor ecologice, de unda procura produse proaspete si de calitate superioara.

De asemenea, agricultorii se distanteaza treptat de cultivarea conventionala, avand in vedere costurile ridicate si impactul negativ asupra sanatatii asociat ingrasamintelor chimice si pesticidelor. In plus, agricultura organica primeste acum sprijin politic si a devenit parte integranta a programelor guvernamentale pentru agricultura in multe tari din Asia si Africa.

Prin urmare, momentul este potrivit pentru initierea "Misiunii Posibile: Organic ca fenomen global", un efort colectiv si multinational pentru a transforma omenirea intr-o lume organica 100%. Mai ales ca din 2000 pana in 2016, piata ecologica globala a inregistrat o crestere de 19 miliarde dolari la 81 miliarde; terenuri cultivare ecologica de la 12 mil. ha la 53 mil. ha; producatorii de la 0,25 mil. pana la 2,5 mil. Aceasta este o dovada a cresterii exponentiale a sectorului ecologic in numai 16 ani.

 


Cautare