Ciocolata vegan ecologica

7.04.2017. Miscarea ecologica din Goa, India, a dus la cresterea cererii pentru bomboanele de ciocolata raw.

Statul indian Goa, cu o cultura si populatie diversa a devenit o populara destinatie de vacanta. Aici a inflorita o comunitate ecologica efervescenta. Plajele sale de aur, peisajul plin de verdeata, si ritmul aparte de viata, reprezinta fundalul  in care s-au dezvoltat multe firme ecolgice promovate de rezidenti, de la restaurante, buticuri textile ecologice, intreprinderi de productie, magazine bio, la gradinile urbane ecologice.

Aici, Mohammad Arif, realizeaza bomboane de ciocolata Raw Rainbows, din boabe de cacao ecologica cultivata in India de Sud si imbogatita cu ierburi ayurvedice. Aceasta ciocolata a devenit deosebit de populara, iar productia ei se realizeaza, la scara comerciala, din 2015. Bomboanele sunt cautate in special de practicantii Yoga si cautatorii spirituali veniti in vacanta in Goa, inclusiv de numeroasa comunitate vegan. Spre deosebire de ciocolata conventionala, bomboanele Raw Rainbows nu sunt incalzite sau gatite ci sunt in intregime crude.

Pentru o ciocolata raw de casa avem nevoie de: 1 pahar ulei de cocos; 1 pahar Carob/cacao; 1/2 pahar sirop de agave bio si 1/2 pahar miez nuca. Se blenduiesc cele trei ingredientea (uleiul cocos, carobul si siropul de agave). In formele de silicon pentru ciocolata, se aseaza miezul de nuca si se toarna ciocolata. Se niveleaza si se pune la congelator timp de o ora, apoi se pastreaza la frigider pentru consumul imediat.

 

 


Cautare