Mere si alte produse ecologice PROVIVO

Firmei PROVIVO, din Satu Mare, a ales sa produca fructe, sucuri si alte produse ecologice care sa sustina un stil de viata sanatos si sa conserve natura si mediul ambiant.

Pasiunea pentru pomicultura a inginerului ing. Ioan Pop, actionar la PROVIVO, a dus la infiintarea fermei ecologice de pomi Homorod pe 14 ha, cu soiuri de mar rezistente la rapan si fainare.

Intrucat nu se aplica nici un tratament cu substante chimice de sinteza, sanatatea pomilor si a fructelor este mentinuta prin folosirea extractelor de plante, a rocilor minerale si a uleiurilor naturale de combatere a bolilor si daunatorilor. Fertilizarea solului se face numai cu gunoi de grajd. Pe langa mar in ferma se cultiva soiuri de prun, visin, cires si cais.

O parte a merelor provenite din Ferma Homorod a fost folosita pentru obtinerea sucului natural de mere prin presarea fructelor certificate ecologic. Prin pasteurizarea la temperature de 70 grade C sucul isi pastreaza calitatile nealterate pentru minum 6 luni, iar vitaminele din fructe raman nealterate.

Produse ecologice obtinute de firma PROVIVO sunt: mere, pere, prune, cirese, visine, caise, grau, porumb, ovaz, floarea soarelui, plante de nutret, suc natural din mere ecologice, cidru din mere ecologice, ulei din floarea soarelui ecologica. La obtinerea produselor sunt folosite numai produsele agricole din ferma vegetala ecologica apartinand SC Provivo SRL.

Satmarenii gasesc fructele si sucurile ecologice, saptamanal (vineri si sambata), la Targul de produse traditionale si ecologice din centrul orasului Satu Mare (P-ta 25 Octombrie).

 

 


Cautare