Ceaiul bio Matcha

De 10 ori mai puternic ca valoare nutritionala si antioxidanti decat orice ceai verde utilizat ca ceai sau in diferite mancaruri.

Acum mai bine de 1000 de ani calugarii din Japonia beau ceai Matcha pentru a ramane calmi in timpul orelor lungi de meditatie. Ceaiul Matcha contine un aminoacid rar care actioneaza la baza creierului, generand o stare de relaxare si marind puterea de concentrare. Folosit de sute de ani in ceremonia japoneza a ceaiului, povestea ceaiului matcha a ramas multa vreme un secret pastrat in adancul templelor budiste.

Cultivatorii japonezi usuca mai intai plantele, apoi le transforma intr-un praf de un verde vibrant, prin frecarea acestora intre doua pietre. Frunzele de ceai, obtin din planta Camellia sinensis, sunt acoperite, cu cateva saptamani inainte de a fi recoltate, cu rogojini din bambus, pentru a reduce cantitatea de lumina care ajunge la ele, acest lucru ducand la cresterea continutului de clorofila si de aminoacizi din planta. Spre deosebire de alte tipuri de ceai care sunt lasate sa fermenteze si sa se usuce, ceaiul matcha se pregateste in cea mai pura stare a lui, nefiind lasat la fermentat.

Atunci cand este macinat fin, Matcha isi pastreaza culoarea verde avand astfel un aspect unic, pastrandu-si proprietatile naturale de colorant alimentar. Pudra de Matcha se amesteca cu apa fierbinte si se obtine ceaiul. Iar de aici, vin si beneficiile sale miraculoase. Practic, “bem” frunza intreaga, in timp ce in cazul celorlaltor tipuri de ceai, frunzele se arunca dupa ce sunt infuzate in apa.

In ceremonia japoneza a ceaiului se tine cont de urmatoarea regula: cu cat mai ferma este spuma, cu atat mai reusit este ceaiul. Se pun intre 1-2 grame de matcha in bol. Masura se ia cu o lingura de bambus numita Chashaku (doua linguri sunt echivalentul a aprox. 1 gram). In final se toarna 70-80ml de apa fierbinte (la 80 °C) peste praf si se amesteca cu "telul" sau "maturita" de bambus (numit si Chasen) pana ce suprafata bauturii capata un aspect spumos.

Pudra de Matcha este deja folosita si in moduri creative in restaurante: infuzata in cocktailuri, in latte-uri, presarata peste mancaruri si chiar ca ingredient in deserturi: de la macarons la torturi.

Nedesfacut, ceaiul poate fi pastrat inca 1-2 ani de la data cumpararii. Dupa deschidere ceaiul matcha se va depozita in frigider si se va consuma in cursul a 2-3 saptamani.

Cercetatorii il numesc super aliment si ii recunosc potentialul imens: un pahar de ceai Matcha contine vitamine, minerale si antioxidanti cat 10 pahare de ceai verde obisnuit. Beneficiile sale pentru sanatate sunt demne de luat in seama numai daca ne gandim ca acesta contine de 20 de ori mai multi antioxidanti decat rodiile sau afinele, conform studiilor publicare de cercetatorii de la Universitatea din Tufts.

Beneficii:

- energizeaza corpul datorita unei combinatii de stimulenti speciali nu doar datorita continutului natural de cafeina.

- imbunatateste starea de spirit si ajuta la concentrare - din cauza amino acizilor prezenti in ceai.

- arde caloriile, practic ajuta corpul sa arda de 4 ori mai multe grasimi decat in mod normal si nu are niciun efect negativ precum pulsul marit sau tensiune crescuta. Nu contine aproape nici o calorie si reprezinta un ajutor minunat pentru cei care vor sa slabeasca sau sa mentina in forma.

- datorita continutului mare de clorofila pe care il are ceaiul Matcha ajuta la eliminarea toxinelor si a metalelor grele din corp

- bogat in antioxidanti foarte puternici - catechina specifica (numita EGCg), in procent de 60% - este unul dintre cei mai buni antioxidanti in lupta impotriva cancerului. Aceeasi compusi contra-ataca efectele radicalilor liberi, a razelor UV. In Matcha exista de 100 de ori mai mult EGCg decat in orice ceai verde

- protejeaza dintii si mentine respiratia proaspata, catechina avand si proprietati antibacteriene care ajuta la protejarea smaltului dintilor si contra-ataca efectele bacteriilor care inrautatesc respiratia.

Via Naturalia Iasi, va propune spre achizitie un ceai verde Matcha certificat bio, provenit din 100% culturi de ceai organic din Japonia, ambalat in cutii de metal ce asigura pastrarea pudrei in conditii excelente departe de umiditate.

COMANDA CEAI BIO MATCHA >>

 

 


Cautare