La Pestera (Constanta), cel mai bun vin bio


Enologii italieni vor sa produca in Romania cel mai bun sortiment de vin din lume, in apropierea localitatii Pestera, din judetul Constanta, cu ajutorul unei investitii suta la suta romaneasca, in valoare totala de 8 milioane de euro.

Primul sortiment de vin realizat in Romania in apropierea localitatii Pestera, din judetul Constanta, va aparea pe piata in 2013, urmand ca alte sase sortimente de vin sa fie produse incepand cu 2014.

Specialistii italieni, impreuna cu cei romani, au infiintat o plantatie de vita-de-vie de 155 de hectare de pe care s-ar putea produce doua milioane de butelii de vin. Recordul pe care vor sa-l doboare enologii italieni consta si in faptul ca strugurii vor fi cultivati prin tehnologii biodinamice.

Cu o istorie in vinificatie de peste 3.000 de ani, peste 2.000 de varietati de vinuri, circa 10.000 de producatori si 20 de regiuni viticole, Italia a produs anul trecut 40,3 milioane de hectolitri, din care 60% a fost destinata productiei de vinuri de calitate.

Argepres


Cautare