7 din 10 italieni cumpara alimente ecologice

Un studiu efectuat Assobio arata ca 7 din 10 familii italiene (aproximativ 18 milioane) au cumparat in ultimul an cel putin un produs ecologic.

Datele prezentate de Asociatia italiana pentru comert ecologic AssoBio arata o tendinta pozitiva in vanzarea de alimente ecologice in supermarketurile italiene. Din ianuarie pana in luna aprilie a acestui an, vanzarile totale (alimente, bauturi, alimente pentru animale de companie) au crescut cu 3,7%, fata de 2016. Ponderea alimentelor ecologice in totalul vanzarilor de alimente a crescut la 3,4%.

Cumparaturile de produse ecologice din supermarket s-au triplat fata de 2009. De asemenea, magazinele ecologice traditonale specializate sunt in crestere. 4,5 milioane de italieni cumpara in mod regulat produse ecologice. Cifra de afaceri totala inregistrata pe piata ecologica a fost de 4,3 miliarde de euro. Obiceiurile de hranire influenteaza si tendinta spre produsele ecologice. In familiile de vegetarieni sau vegani rata de penetrare creste la 87%, iar in cazurile in care unul sau mai multi membri ai familiei au tulburari sau boli care necesita o atentie deosebita, rata de penetrare ajunge la 85%.

 


Cautare