Cel mai bun magazin ecologic de ferma

Aproape 50000 de consumatori din Germania au votat cele mai bune magazine si supermaketuri ecologice din tara.

Peste 2000 de magazine de tip ecologic au fost evaluate de clientii lor. La categoria cel mai bun magazin ecologic de ferma a fost votat, cel din localitatea germana Wittlich, deschis in 1995. Dupa ani de extindere progresiva, fermierii au construit un mou magazin in 2016. Iniatial in ferma, se vindeau doar lapte si branza.

Clientii pot gasii, in noua cladire de 250 mp, multe produse agricole ecologice din regiune si o gama larga de produse alimentare destinate sanatatii. Ei spun ca magazinul este foarte important pentru comunitatea locala, deoarece economisesc timp, bani si mananca sanatos.

Administratorii magazinul fermei, sunt membrii familiei Brandsma, respectiv Paul si Hannah, si cei sapte copii ai lor, care traiesc si muncesc impreuna.

Ferma ecologica Demeter, al familiei Brandsma, pe langa teren agricol, mai detine un sector puternic de crestere a animalelor, alcatuit din: 70 de vaci, 12 porci, 450 de gaini, o turma de oi si cativa cai, pe care vizitatorii ii pot atinge si admira, cand vin la cumparaturi in magazin, sau cand viziteaza micul atelier de procesare a laptelui.

 

 


Cautare