19.03.2017. Potrivit asociatiei ecologice Bio Austria, exista un potential imens pentru produsele alimentare bio in sectoarele de gastronomie si de alimentatie publica.

Oamenii doresc tot mai mult sa manance alimente ecologice nu numai acasa dar si atunci cand ies la plimbare, in excursii sau in oras. Confirmare impresionanta a acestei cereri este dezvoltarea comertului en-gros organic in Austria, care a cunoscut o crestere anuala constanta a cifrei de afaceri de 10 – 15 %.

In ultimii ani, s-au oferit operatorilor ecologici, noi stimulente pentru a se certifica ecologic mai multe intreprinderi de gastronomie si restaurante bio. In acelasi timp, consumatorii au fost obisnuiti cu termenul de organic, pentru a nu se confunda cu cele "regionale", "naturale" sau "montane" si pentru a demonstra calitatea unica a produselor alimentare ecologice. Austria are in prezent aproximativ 400 intreprinderi gastronomice certificate ecologic. In restaurantele ecologice veti gasi intotdeauna o gama impresionanta de mancaruri vegetariene si din peste.