Miss Fair Trade Zimbabwe

Martha-Jean Shamiso Mungwashu pioner si activist ecolog in Zimbabwe a primit medalia de argint ONE WORLD WARD (OWA) 2017.

Premiul international ONE WORLD WARD (OWA) onoreaza oamenii si proiectele lor care fac din lume un loc mai bun, oameni dedicati care dau exemple pozitive si inovatoare, oameni care ne fac viitorul mai fericit. Castigatorii OWA sunt selectati temeinic, odata la trei ani, de catre juriu profesionist. Martha-Jean Shamiso Mungwashu este, in ciuda varstei sale tinere, un pionier in ecologie si in afaceri echitabile, de cel mai inalt nivel. A studiat stiintele sociale, psihologia, sociologia si managementul întreprinderii si a desfasurat activitati de advocacy, activitati de agricultura ecologica sau de comert echitabil.

Martha-Jean Shamiso Mungwashu a co-fondat Reteaua de sprijin pentru comertul echitabil din Zimbabwe (FSNZ). Succesul retelei se datoreaza in principal rolului central jucat de Shamiso in dezvoltarea ei. Datorita metodelor ecologice, randamentele campurilor mici au fost mult imbunatatite. Cultivarea plantelor este dificila dar recompensează financiar prin calitatea ecologica. Toti cei care lucreaza cu ea, o iubesc mult, sunt foarte motivati si o numesc "Miss Fair Trade Zimbabwe". Shamiso mai gaseste timp pentru a strange fonduri si pentru a coordona un mic centru pentru orfani HIV, in mahalalele din Harare.

 

 


Cautare