Echilibru intre consum si protectia mediului

Trebuie sa punem consumul nostru material si colectiv in echilibrul cu Pamantul, pentru a permite vindecarea si regenerarea biosferei.

Echitatea devine o conditie esentiala a unei societati sanatoase si este nevoie de realiniarea proprietatilor economice, de la producerea de bani pentru cei bogati catre garantarea ca toate persoanele au acces la mijloace adecvate si semnificative de a-si castiga existenta si a-si intretine familiile. Apoi, intr-o lume imbelsugata, trebuie sa democratizam institutiile omenesti si cele economice, pentru a da putere oamenilor si comunitatii, inlocuind cultura rapacitatii, materialismului si iubirii de bani cu culturile bazate pe valori ce afirma viata (cooperarea, grija, iubirea, etc.). E necesar, in al treilea rand, sa devenim constienti de relatia totala existenta intre aspectele materiale si cele spirituale, pentru a deveni pe deplin umani.

Echitatea, democratizarea si trairea constienta, nu se pot realiza de pe o zi pe alta, ci numai prin adoptarea unei educatii bazata pe noile valori spirituale, morale de care ne-am indepartat, urmarind doar profitul financiar. Perioada de tranzitie spre viitor poate fi parcursa cu durere sau cu entuziasm. Alegerea entuziasmului in locul durerii, este conditionata de respiritualizarea fiintei umane, care pune intelegerea si responsabilitatea la temelia atitudinii proactive.

 


Cautare